Zuid-Amerika Azië Noord-Amerika Afrika Australie Midden-Oosten Midden-Amerika Europa
Rondreizen

Rondreizen Peru (lees meer ▾)

Vergelijk alle groepsreizen en individuele rondreizen Peru en vind nu de ideale rondreis door Peru!

Reisorganisaties met rondreizen Peru:
Koning Aap, Sawadee, Shoestring, Kras, Stip, Arke, SNP, Mambo, De Jong Intra, NRV, Van Verre en Djoser.

Groepsreizen Peru

Welke hoogtepunten zijn te verwachten tijdens groepsreizen Peru?

Lake Titicaca
Dijvende eilanden en unieke culturen, ‘s werelds hoogst gelegen bevaarbare meer is, letterlijk, adembenemend

Arequipa
De ‘witte stad’ is een koloniale parel binnen het bereik van smeulende vulkanen en diepe canyons

Lima
Uitgestrekte hoofdstad van Peru heeft veel musea, een dreunendenachtleven en enkele van de meest spectaculaire restaurants van het continent

Río Amazonas
Afgelegen dorpen, regenwoud en prima lodges in de nabijheid van de grootste rivier van Zuid-Amerika

Máncora
Warm water en goede golven trekken surfers, kitesurfers en zonaanbidders het hele jaar door

Nazca en Huacachina
Uitzicht over de mysterieuze Nazca-lijnen, plus gigantische duinen voor sandboarden

Machu Picchu
Legendarische oude Peruaanse Inca citadel klampt zich vast aan de top van een troebele, beboste piek

Huancavelica
Een charmante koloniale stad dat barst van de mooie kerken

Parque Nacional Manu
Hooggelegen nevelwoud vol wilde dieren

Chiclayo
Een kustlijn metropool, omringd door oude graven met oogverblindend goud artefacten

Huaraz
Hoog in de Cordillera Blanca, dit is een centrum van goedkope trekking en biedt verbijsterendende uitzichten op de bergen

Cuzco
De oude Inca-hoofdstad is bezaaid met straten met kinderkopjes, ambachtelijke winkels en restaurants van wereldklasse

Trujillo
Een aantrekkelijke koloniale stad in de buurt van archeologische vindplaatsen en beroemde surfspots

Groepsreizen Peru bieden ieder wat wils. In het binnenland zijn prachtige jungles te vinden, evenals hoge bergen en oneindige woestijnen. De kustlijn is ruig. En wie op zoek is naar een mooie stad is ook in Peru op de juiste plek. Zowel Lima als Cuzco zijn mooie bestemmingen met allebei een iegen karakter. Lima de wereldstad, Cuzco de koloniale stad, het beginpunt naar de Machu Piccu.

In het Amazonegebied is het hele jaar door warm, rond de 30 graden. Door de hoge relatieve luchtvochtigheid voelt het constant heet en klam aan. In de ‘droge maanden’ kunnen de maximumtemperaturen nog wat verder oplopen. De 35 graden grens wordt vooral in juli en augustus regelmatig bereikt en soms ook nog overschreden.

In de Andes is het een stuk frissen, het hele jaar door rond de 15 graden.

De zuidelijke kustplaatsen hebben een gemiddelde middagtemperatuur van 21 tot 26 graden en 23 tot 28 graden langs de noordelijke kustgebieden.
Lima

Individuele Rondreizen Peru

Mis tijdens individuele rondreizen de volgende hoogtepunten niet.

Hoofdstad gesticht in 1535 door de Spaanse ‘veroveraar’ Pizarro. De stad verving Cusco als hoofdstad en werd al snel de rijkste stad van Spanje in ‘de nieuwe wereld’. Tegenwoordig wonen er ruim acht miljoen mensen. Er zijn mooie musea, mooie wijken, bijvoorbeeld Miraflores en grote sloppenwijken. Het is mogelijk om vanaf de kliffen aan de kust te parapenteren.

Pisco

Een klein vissersdorpje op zo’n drie uur rijden van Lima. Vanuit Pisco kun je in een half uur met de boot naar de Ballestas eilanden in het National Reserve of the Paracas Peninsula gaan. In deze prachtige omgeving leven grote zeehonden kolonies en verscheidene soorten vogels. Prachtige uitvalsbasis ook voor om naar Nazca te reizen.

Nazca

Bekend om de Nazca lijnen: grote geometrische figuren, getekend in de woestijn en goed zichtbaar vanuit de lucht. Sommige tekeningen stellen dieren als de aap of de condor voor, andere zijn driehoeken of vierkanten die kilometers lang door de woestijn lopen. Een aanrader om te bekijken tijdens een individuele of groepsrondreis Peru.

Arequipa

Gelegen op ruim 2000 meter hoogte, omringd door vulkanen van bijna 6000 meter hoog. Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard. 400 jaar lang hebben hier nonnen in complete afzondering geleefd, totdat het klooster in 1970 voor publiek geopend werd. In de La Catolica universiteit ligt ‘Juanita’, een uitzonderlijk goed bewaarde Inca mummie. Dit meisje werd door de Inca`s aan de vulkanen geofferd om de goden gunstig te stemmen.

Puno

Gelegen aan de oevers van het grote Titicaca meer; het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Een aantal eilanden in het meer zijn te bezoeken.

Cusco

Het basiskamp voor de Machu Picchu. Vanaf het station vertrek de trein naar de voet van de busroute naar de Machu Picchu. De stad zelf is ook meer dan een bezoek waard. Prachtig historisch centrum. Groot plein en mooie straten. Veel winkes en goede eetgelegenheden.

Machu Picchu

Een prachtige treinrit van 4 uur (of een trekking van meerdere dagen), leidt naar Aguas Calientes van waaruit je met een bus de indrukwekkende overblijfselen van Machu Picchu kunt bezoeken. Maar de echte uitdaging voor iedere reiziger die Peru aandoet is het wandelen van de beroemde Inca Trail. Aan te raden is de ruines in de vroege ochtend te zoeken, dan is het nog aangenaam rustig.

Reisorganisaties Peru

Bijna alle reisorganisaties bieden rondreizen aan naar Peru. Daardoor is er voor ieder wat wils en zijn er vaak super aanbiedingen en goedkope lastminute rondreizen te vinden.

 

Foto's en video's

Groepsreizen Peru
Individuele rondreizen Peru
Groepsrondreizen Peru
Reisorganisaties Peru
Rondreizen Peru, Bolivia, Ecuador en Argentinie

 

Rondreizen Peru vergelijken

€ 3895

Vergelijk verre reizen, rondreizen, groepsrondreizen, reisorganisaties en alle rondreis aanbiedingen

DjoserEgypte

Rondreis Peru, Ecuador & Galapagos, 27 dagen

Peru   Groepsreizen   Avontuurlijk Tijdens de rondreis door Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden bezoek je Lima, Machu Picchu, Cusco, Quito, Otavalo en verschillende Galapagos eilanden, waaronder Isabela,San Cristobal, Santa Cruz, Isla Lobos en Floreana.
Meer info

€ 3725

Vergelijk verre reizen, rondreizen, groepsrondreizen, reisorganisaties en alle rondreis aanbiedingen

Djoser

Van Lima naar Rio de Janeiro, 25 dagen

Brazilië  Peru   Groepsreizen   Avontuurlijk Onderweg van Lima naar Rio de Janeiro passeren we vele natuurrijke hoogtepunten van Peru, Bolivia en Brazilië. Machu Picchu, het Titicacameer, de zoutvlakte van Uyuni en de Pantanal zijn de bekendste trekpleisters. Koloniale architectuur zien we in Sucre, Potosí en Cusco.
Meer info

€ 2945

Vergelijk verre reizen, rondreizen, groepsrondreizen, reisorganisaties en alle rondreis aanbiedingen

Djoser

Rondreis Bolivia & Peru, 23 dagen

Bolivia  Peru   Groepsreizen   Avontuurlijk Het imposante Andeshoogland en de oude Incacultuur wisselen zich op deze rondreis af. We bezoeken de oude Inca-stad Machu Picchu en het Titicacameer. Over de zoutvlakte van Uyuni maken we een tweedaagse tocht.
Meer info
Corendon No Sun Kuoni Arke Koning Aap Djoser Reisorganisaties rondreizen De Jong Intra Sawadee Stip Reizen