Zuid-Amerika Azië Noord-Amerika Afrika Australie Midden-Oosten Midden-Amerika Europa
Rondreizen

Rondreizen Zuid-Afrika (lees meer ▾)

Vergelijk alle groepsreizen en individuele rondreizen Zuid-Afrika en vind nu de ideale rondreis door Zuid-Afrika!

Reisorganisaties met rondreizen Zuid-Afrika:
Koning Aap, Sawadee, Shoestring, Kras, Stip, Arke, SNP, Mambo, De Jong Intra, NRV, Van Verre en Djoser.

Geen zin in een lastminute annulering door te weinig deelnemers? Bekijk de reizen met gegarandeerd vertrek of lastminute rondreizen.

Groepsreizen Zuid Afrika

Op zoek naar groepsreizen Zuid Afrika? Bij rondreizenvergelijken.com bent u aan het juiste adres. Wij hebben alle groepsreizen van vrijwel alle grote Nederlandse reisorganisaties die bij de SGR zijn aangesloten voor u verzameld. Deze rondreizen door Zuid Afrika kunt eenvoudig en snel vergelijken. Zo is de mooiste, avontuurlijkste en / of best betaalbare groepsreis door Zuid Afrika snel gevonden.

Boek uw groepsreis Zuid Afrika en ga naar het land van de Tafelberg, het Krugerpark en veel meer moois. Ontdek de metropolen Kaapstad en Johannesburg die ieder een heel eigen karakter en klimaat hebben. Ontdek ook de grote steden aan de kust die in de zomer aangenaam zijn om te bezoeken en in de winter ruig en wild kunnen aandoen.

Zuid Afrika is een land waar achter elke bocht een nieuwe verrassing wacht. Is het niet een olifant dan is het wel een lieftallig stadje met een leuke markt. Zuid Afrika biedt ieder wat wils. Het biedt ruige landschappen, mooi kustlijnen en wilde bergen. Maar het biedt ook cultuur en verfijndheden in de grote steden. En wie wil winkelen kan eenvoudig een lange tijd in Kaapstad of Johannesburg doorbrengen.

Het is ook mooi om een bezoek aan Zuid Afrika te combineren met een bezoekje aan bijvoorbeeld Botswana of Zambia. Veel aangeboden groepsreizen door Zuid Afrika hebben een tripje naar deze landen inbegrepen. In deze uitgestrekte landen is veel wild te vinden evenals in Zuid Afrika. Daarnaast zijn er uitgestrekte vlaktes en bijzondere vegetaties en veel meer mooi natuurschoon. Zuidelijk Afrika is werkelijk een uniek gebied op deze aardbol. Een mooie rondreis meer dan waard.

De Zuid-Afrikaanse winter loopt van juni tot en met augustus. Dit zijn de droogste maanden.

Het Krugerpark heeft in de koelste maanden nog altijd gemiddelde maximumtemperaturen van rond de 26-27 graden.

Wie in deze maanden een strandvakantie wil houden in Zuid-Afrika is aangewezen op de badplaatsen in de regio Kwazulu/Natal. Door de warme golfstroom blijft het zeewater hier aangenaam warm met temperaturen tussen de 21 en 24 graden. Ook de luchttemperaturen van ruim twintig graden en een groot aantal zonne-uren zijn een pre.

De Zuid-Afrikaanse zomer loopt van december tot en met februari. Het wordt dan vrijwel overal heel erg warm. Dit is ook de tijd dat de malariamuggen actief zijn. Houd daar rekening meer bij het boeken van (groeps)rondreis.
Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste steden en bezienswaardigheden van Zuid Afrika

Individuele rondreizen Zuid Afrika

Tijdens individuele rondreizen door Zuid Afrika kunnen onderstaande hoogtepunten niet worden overgeslagen.


Johannesburg

De grootste stad van Zuid-Afrika. Pretoria, de hoofdstad, ligt 60 kilometer verderop. Het Carlton Centre (tussen Commissioner en Main Street) is een bezoek waard. Dit uitgestrekte winkelcentrum heeft een hoge draaitoren, het Carlton Panorama (dagelijks open 9.00-23.00u) op de vijftigste verdieping vanwaar je uitzicht hebt op de Rand, de mijnen, townships en voorsteden. Houd wel rekening met overvallen. In het centrum van Johannesburg is op je hoede zijn een must.

Pretoria

In de officiele hoofdstad wonen circa anderhalf miljoen mensen. De stad heeft als bijnaam jacarande-stad, vernoemd naar de 60.000 jacaranda-bomen uit Zuid-Amerika die rond 1900 in de stad geplant zijn. De jacaranda wordt in de bloeitijd (oktober) helemaal paars en hult de stad dan in ene paarse gloed.


Kaapstad

Prachtig gelegen aan, met de Tafelberg op de achtergrond. Op deze berg zijn bijna 1500 inheemse plantensoorten te vinden. Met helder weer is Robbereiland, de plaats waar Mandela jarenlang gevangen is gehouden, te zien. Kaapstad is tijdens groepsrondreis Zuid-Afrika zeker een bezoek waard.

Krugerpark

Het Krugerpark is misschien wel het bekenste wildpark van Afrika. Het is in ieder geval het grootste van Zuid-Afrika, gelegen in het noordoosten van het land. Het park bestrijkt een oppervlakte die ongeveer de helft van Nederland bedraagt en er zijn allerlei soorten beesten te vinden. Olifanten, neushoorns, leeuwen, nijlpaarden en buffels, antilopen, luipaarden et cetera.

Tuinroute

Een bekende toeristische route van Port Elisabeth tot aan Mosselbaai. Een kustlijn vol groen, mooie stranden en fijne kustplaatsen.

In het hart van de route ligt de belangrijkste aanvliegstad, Port Elizabeth. Een uur ten noroden van deze stad is zijn in het Addo Elephant Park olifanten te spotten. Sterker: dit is de place to be in Zuid- Afrika om olifanten het wild te zien.

Wijnlanden Stellenbosch & Franschhoek

In de streek ten Oosten van Kaapstad zijn de omstandigheden voor wijnbouw ideaal; de juiste bodemsamenstelling, veel zon en voldoende neerslag. Centrum van wijnbouw is het gezellige universiteitsstadje Stellenbosch, dat ook heel Hollands aandoet met veel 18e en 19e eeuwse koloniale huizen.

Durban

De derde stad van Zuid-Afrika heeft een subtropisch klimaat en is populair bij surfers. In de zomer is het er vaak heet en vochtig. Een groot deel vand e bevolking heeft Aziatische roots en dat is terug te zien. Er zijn veel winkeltjes en kleine bedrijfjes.

Oudtshoorn

Oudtshoorn heeft een vreemde bijnaam: `Struisvogelhoofdstad van de Wereld`!. Struifvogelbiefstuk staat op iedere Zuid-Afrikaanse kaart en de meeste stukjes vogel komen hier vandaan.

Drakensbergen

De Drakensbergen is een enorme bergketen langs de grens van Lesotho. Er zijn mooie meertjes en weilandschappen te vinden. De alleroudste bewoners van Zuid-Afrika, de bosjesmannen hebben hier hun kleurrijke rotstekeningen achtergelaten.

Een aanrader om te bezoeken is het Royal Natal National Park, één van de mooiste gebieden van de Drakensbergen. Iedereen kan hier genieten van de mooie uitzichten.

Reisorganisaties Zuid Afrika

De meeste grote reisorganisaties bieden rondreizen aan door Zuid Afrika. Door de grote concurrentie zijn er vaak extra scherpe aanbiedingen.

Verre reizen Afrika

Vergelijk alle reisorganisaties voor verre reizen Afrika en vind de ideale groepreis of individuele rondreis Afrika.

Groepsreizen Afrika vergelijkenKenia, 49 rondreizen, va € 1327
Groepsrondreizen AfrikaMarokko, 49 rondreizen, va € 399
Reisorganisaties AfrikaTanzania, 12 rondreizen, va € 1255

 

Foto's en video's

Groepsreizen Zuid Afrika
Individuele rondreizen Zuid Afrika
Groepsrondreizen Zuid Afrika
Reisorganisaties Zuid Afrika
Verre reizen Zuid Afrika
YouTube
YouTube

 

Rondreizen Zuid-Afrika vergelijken

€ 2495

Vergelijk verre reizen, rondreizen, groepsrondreizen, reisorganisaties en alle rondreis aanbiedingen

Koning AapDjoser

Fietsvakantie Zuid-Afrika, 18 dagen

Zuid-Afrika   Groepsreizen   Avontuurlijk We fietsen door nationale parken als Tsitsikamma en de Baviaanskloof en maken een tocht naar Kaap de Goede Hoop. Ook de groene Tuinroute aan de zuidkust ligt op onze weg. We vliegen vanuit Port Elizabeth terug naar Amsterdam.
Meer info

€ 2265

Vergelijk verre reizen, rondreizen, groepsrondreizen, reisorganisaties en alle rondreis aanbiedingen

Djoser

Wandelvakantie Zuid-Afrika, 15 dagen

Zuid-Afrika   Groepsreizen   Avontuurlijk Zuid-Afrika leent zich uitstekend om te voet te ontdekken. Ruige natuurgebieden met goed uitgezette ‘trails’ maken dit land tot een paradijs voor wandelliefhebbers.
Meer info

€ 2365

Vergelijk verre reizen, rondreizen, groepsrondreizen, reisorganisaties en alle rondreis aanbiedingen

Djoser

Zuid-Afrika, 15 dagen

Zuid-Afrika   Groepsreizen   Avontuurlijk In het zuiden van Zuid-Afrika geniet je in Kaapstad van het uitzicht van en op de Tafelberg. In Oudtshoorn kun je op een struisvogel rijden en in het Addo park gaan we op zoek naar olifanten.
Meer info
Kuoni De Jong Intra Stip Reizen Djoser NRV Holiday Kras Mambo SNP Van Verre Reisorganisaties rondreizen